Zalesie Mazury Active SPA
pl en ru
google plus YouTube Facebook Twitter Aktualności, Konkursy, Video

Menu Weselne

Przyjęcie weselne to bardzo ważne wydarzenie w życiu każdej rodziny. Dlatego warto wybrać wyjątkowe miejsce na organizację imprezy weselnej. Nasza kuchnia w oparciu o wieloletnie doświadczenie w organizacji wesel i przyjęć weselnych oraz sprawdzone, tradycyjne przepisy oferuje atrakcyjne menu weselne, które zachwyci Państwa Gości weselnych. Proponujemy Państwu dwa przykładowe menu weselne, które zawierają już ciasta, napoje, „szampana” oraz dodatkowo Tort weselny GRATIS! Oczywiście na Państwa życzenie przygotujemy indywidulane menu w oparciu o Państwa uwagi i sugestie.

GRATISY WESELNE

Jeśli liczba Gości na Państwa weselu przekroczy 90 osób otrzymacie od nas specjalny prezent weselny w postaci Szynki pieczonej po staropolsku, którą nasz Szef kuchni będzie częstował Gości na środku Sali weselnej. Każda para młoda, która zorganizuje wesele pod Olsztynem w naszym obiekcie otrzyma apartament weselny na noc weselną GRATIS!    

zalesiemazury - Menu weselne nr 1 Menu weselne nr 1 165 zł/os. Więcej

Menu weselne nr 1

Powitanie chlebem i solą oraz winem musującym

Obiad

  1. Rosół domowy z makaronem/ Krem z pieczarek z grzankami
  2. Mięso de volaie z pieczarkami/ Stek wieprzowy z pieczarkami
  3. Ziemniaki pieczone z tymiankiem
  4. Bukiet surówek (2 rodzaje)

Ciepłe potrawy serwowane na stołach weselnych lub na bufecie

  1. Gulasz na sposób poleszucki/Potrawka warmińska
  2. Szaszłyk płonący z warzywami podawany z ryżem/Zrazy wieprzowe po mazursku z kaszą
  3. Opiekane udko kurczaka na liściu sałaty
  4. Barszcz czerwony z pasztecikiem

Zimne przekąski serwowane na stołach weselnych

  1. Półmisek mięs pieczonych własnego wyrobu
  2. Sałatki i sałaty (3 rodzaje do wyboru: tradycyjna, hawajska, grecka, nicejska, z grillowanym kurczakiem)
  3. Jajka faszerowane w 2 smakach
  4. Galanteria śledziowa według własnej receptury (do wyboru: z cebulką i jabłkiem, po sułtańsku, z oliwką, ze śliwką marynowaną, w sosie czosnkowym)
  5. Pstrąg w galarecie/Ryba po węgiersku
  6. Delikatne galaretki z kurczaka z warzywami

Dodatki

  1. Wybór świeżego pieczywa
  2. Pomidor, ogórek, marynaty własnego wyrobu
  3. Aromatyczne sosy do mięs
  4. Ciasto (4 rodzaje: marchello, rolada, 3bit, sernik)
  5. Patera owoców sezonowych
  6. Kawa, herbata bez limitu
  7. Soki, napoje gazowane, woda mineralna – 1 l/os

CENA MENU – 165 zł/os.

Więcej informacji z przyjemnością udzielimy w trakcie Państwa wizyty w Zalesiu. Z uwagi na Państwa komfort prosimy o wcześniejsze telefoniczne lub mailowe ustalenie terminu spotkania.

Zapraszamy do Zalesia

Mariusz Czeszejko-Sochacki tel. kom. 662-216-177, mail: mariusz@zalesiemazury.pl

zalesiemazury - Menu weselne nr 2 Menu weselne nr 2 215 zł/os. Więcej

Menu weselne nr 2

Powitanie chlebem i solą oraz winem musującym

Przystawka

Krewetki tigery  na sałacie/Carppacio z kaczki z sosem malinowym/
Róża z łososia na sałacie z pieczywem i masłem czosnkowym

Obiad

  1. Zupa cebulowa z grzanką serową/Zupa borowikowa
  2. Polędwiczka wieprzowa w sosie kurkowym z kopytkami i warzywami gotowanymi/ Roladki z piersi kurczaka faszerowane suszonymi pomidorami w sosie beszamelowym z rissoto i gotowanymi warzywami

Deser

Tiramissu/Pana cotta z sosem truskawkowym/
Puchar lodów z owocami

Ciepłe potrawy serwowane na stołach weselnych lub na bufecie

  1. Łosoś w sosie tyriaki z grillowanymi warzywami/ Bitki wieprzowe z kapustą zasmażaną/ Karkówka w sosie własnym z buraczkami na ciepło
  2. Strogonow z warzywami/ flaczki drobiowe/ flaki wołowe
  3. Szaszłyk drobiowy z warzywami i ryżem/ pałka z kurczaka w marynacie słodko-kwaśnej/Pstrąg smażony sote na flanie warzywnej
  4. Barszcz czerwony z pasztecikiem lub pierożkiem

Zimne przekąski serwowane na stołach weselnych

  1. Półmisek wybornych mięs pieczonych własnego wyrobu
  2. Sałaty i sałatki (3 rodzaje do wyboru: tradycyjna, hawajska, grecka, nicejska, z grillowanym kurczakiem)
  3. Tymbaliki drobiowe/Tymbaliki rybne
  4. Terina z sandacza w nori/tatar z  łososia
  5. Galanteria śledziowa w trzech smakach (do wyboru: z cebulką i jabłkiem, po sułtańsku, z oliwką, ze śliwką marynowaną, w sosie czosnkowym)
  6. Jajka faszerowane w 2 smakach/ Babeczki faszerowane pastami w 2 smakach

Dodatki

  1. Wybór świeżego pieczywa
  2. Pomidor, ogórek, marynaty własnego wyrobu
  3. Aromatyczne sosy do mięs
  4. Ciasto pieczone w 4 odsłonach (marchello, rolada, 3bit, sernik)
  5. Patera owoców sezonowych 
  6. Kawa, herbata
  7. Soki, napoje gazowane, woda mineralna – 1 l/os.

CENA MENU – 215 zł/os.

Więcej informacji z przyjemnością udzielimy w trakcie Państwa wizyty w Zalesiu. Z uwagi na Państwa komfort prosimy o wcześniejsze telefoniczne lub mailowe ustalenie terminu spotkania.

Zapraszamy do Zalesia

Mariusz Czeszejko-Sochacki tel. kom. 662-216-177, mail: mariusz@zalesiemazury.pl

up